Kan man få grupperabat på et banklån?

Hvis du samler 50 familier, som skal til at flytte i hus, så kan du presse priserne på gebyr og afgifter til banken langt bedre. Grupperabatter er et sjældent fænomen i banker, da de skiftende bankkunder ikke kan finde hinanden.

Vil du meget gerne optage et billigere lån, så er der et par væsentlige dele du skal vide noget om. Indledningsvis, så kan du adskille lån på 2 låntyper. Vil du ha et nyt lån eller vil du ændre et eksisterende lån.

Selvom du er abonnementschef, så er det de selv samme forhold, der har indflydelse på din låneevne. Medmindre du er konge, så er det udregning og former. Det vil sige at din bank er uinteresseret om du fremstår tillidsvækkende og har formået at samle en masse penge eller leve på en sten i 7 år. Der er altså fastsat nogle rammer, som låneudbyderne skal agere indenfor. De kan altså ikke vælge at give et lån, bare fordi du fremstår som en pålidelig person. Uanset om du vil låne til en VW, Citroen eller sågar monetos til ren forbrug, så er der lidt forskellige håndtag du kan bruge.

Hvis du vil låne til en villa, så er din bruttoindkomst kritisk, hvorimod din eksisterende kapital er mindre afgørende. Såfremt du i forvejen bor i villa, så er det din samlede kredit værdighed, som er relevant. Du skal også tænke på, at långiveren skal have sikkerhed. De krav, som låneudbyderen skal overholde, er lavet for at give digsom låner sikkerhed for, at du ikke bliver insolvent. Hvis man skal låne til sjov og ballade, så kan alle danskere låne op til 250.000 kr. hvis du ellers er gældsfri. En bil taber i modsætning til en bolig værdi hurtigt, og så er der mere lånrisiko for låneudbyderen.

Når du sidder til bankmødet og får et nej fra rådgiveren, så skal du ikke tage afslaget, hverken personligt eller ultimativt. Andre realkreditinstitutters opfattelse af lovgivningen kan være lidt anderledes, hvilket kan være udslagsgivende. Men du kan også bede om at vide, hvorledes du kan forbedre dine kreditværdighed. Skal du f.eks. opspare en større opsparing, få en øget lån eller bruge en anden låntype? Det kan være du skal droppe impultkøb og nøjes med at handle i online supermarkeder.

Når du har fået bevilget lånet, så skal du bare sætte en krussedulle på kontrakten. Men også her skal du være mega årvågen. Gennemlæs betingelserne, for der kan være essentielle ting, som du bør stille krav til. Læs på nyhedsmedier, fx pol.dk og pol.dk, og læs indhold om de rentegebyrer og tinglysningsafgifter du kan presse banken på når du forhandler. Banken tager sig godt betalt for at lave lånet til dig.

Når lånet er bevilget, skal du have dem på din Nemkonto. Der går oftest ikke, ret lang tid. Hvis du har lånt til eksempelvis en bil, er det essentielt, at du ikke bruger pengene på andet end det, der står angivet i kontrakten. Hvis du vil købe noget andet skal du have et samtykke om det.