Hvordan påvirker bankerne din økonomi

Der er mange forskellige udgifter, der findes i danskernes private finanser. I et udgiftsbudget er der f.eks. el. Og der er en masse områder, hvor du kan spare nogle gryn. Her er vigtige og gode råd, som du kan bruge gratis.

Den mest overkommelige måde for dig til at blive kapitalstærk på, er igennem en kapitalpension. Det postulerede en lærd dame . For mange er det statistisk set den mest plausible metode at blive stenrig på. Så vi bør spekulere på, at sætte sig ind i alderspension, med de interessante potentialer, der findes i din alderspension.

Forsikringer er det vi erhverver sig i håbet om, aldrig nogensinde at få dem benyttet. Du bør spekulere på dine faktiske behov og ikke bare gøre som andre. Der kan være forsikringsdækninger, du egentlig ikke har brug for eller som du kan undvære. Det er en risiko, du må medtage. Når du har fravalgt, så gælder det om at skalere dine forsikringsdækninger ned til et minimum. Skal din fritidshus forsikring kun dække for eksempel 130.000 kr eller/og kan du leve med en selvbetaling på 7.000 dkk, hvis din egendom nedbrænder til jorden?

Private banker er ligeledes en udgift, hvor der ofte er mange penge at spare. Afvigelsen mellem de aller dyreste og de mest lavprisede banker er uovertruffen. Vi snakker om, op imod 2.700 dkk per måned for en typisk kernefamilie + huslån. Lån til ejerbolig er det største enkeltstående køb, som man møder. Lån er aller højeste grad det vigtigste man bør være opmærksom på, hvis du vil udvikle din privat økonomi. Et er renteudgifter, men også lånekursen er essentiel. Lånomlægning er en ting, som kan accelerere din økonomiske formåen. En anden vigtig variabel er udskydelse af lån. Lån kan forbindes med med forskydning af tid. Hvis du kan undlade fx 17 mdr. med at låne og i stedet spare tilsvarende op i denne periode, så får du både nedbragt hovedstolen, men også dine renteudgifter.

Er du medlem hos den rette fagforening, så får du adgang til en stribe medlemsfordele. Du kan også overveje at melde dig ud. Der er for resten gode at spare på en billig fagforening. Nogle lønmodtagere har forceret fagforeningsvalg gennem arbejdsgiveren. Men du kan jo altid prioritere blot at nøjes med en akasse. Fagforbund kan støtte dig med både forsikring og sundhedsforsikringer – så gennemtænk om det er dumt at spare de penge, hvis du oplever symtopmer som fx smerter.

Maden er det sted i din privatøkonomi, som repræsenterer den klart største andel. Nogle mennesker kan leve for et ultra lille rådighedsbeløb, hver md., så er der andre, der køber for enorme beløb på feks. speciel mad. Et er når du køber din mad ude i byen på enten bøfhus eller drive in – men den virkelig store byrde er det mad du køber og steger der hjemme. Her findes der det normale køb i supermarkederne, som man slæber hjem. Desværre er man offer for impulskøb, som har den konsekvens at kvitteringen bliver længere. Et godt råd er, at du handler dine madvarer online, via det voksende antal net-supermarkeder. Der kan du både shoppe de traditionelle dagligvarer, men også de dejlige nye udbud af måltidskasser.

Du skal altså beregne dine penge, så du nedskærer indenfor alle steder af din husstandsøkonomi. Så kan du ende med at være i besiddelse af et meget større rådighedsbeløb til de unødvendige dele i tilværelsen. Tak fordi du læste med på bloggen.