Bolios.dk – Boligejernes ven

Der er en række forskellige udgifter, som findes i ens privat økonomi. I vores regnskab er der fx. tandlæge. Og der er en masse poster, hvor man kan spare unødvendige udgifter. Her er de bedste gode tips, som du kan bruge til kroner nul.

Den mest overkommelige fremgangsmåde for danskerne at blive rig på, er gennem en privat pension. Det sagde en fag dame . For mange er det nominielt den mest realistiske metode at blive mange millionær på. Så man bør tænke over, at sætte dig mere ind i denne opsparingsform, med de rige alternativer, der findes i din pension.

Forsikringsdækninger er det vi indkøber i håbet om, aldrig nogensinde at få dem brugt. Du bør strikt gennemtænke dine reelle behov og ikke gøre som alle de andre. Der er forsikringsdækninger, du ikke behøver eller som du godt kan undvære. Det er en reel risiko, du må medtage. Efter du har udelukket, så gælder det om at drosle dine forsikringsdækninger ned til et lavt niveau. Skal din bilforsikring udelukkende forsikre feks. 190.000 dkk og/eller kan du nøjes med en selv risiko på 75.000 kr, hvis dit hjem brænder ned til aske?

Banker er ligeledes en udgift, hvor der er mange penge at spare. Differencen mellem de aller dyreste og de mest billige pengeinstitutter er stor. Vi hører om, op til 4.100 dkk per måned for en normaliseret dansk familie plus boliglån. Lån til køb af hus er det største køb, som mange har. Lån er det vigtigste du bør være fokuseret på, når du vil fintune din private finanser. En ting er morrenter, men også lånekursen er vigtig. Lånkonvertering er noget, som kan forskønne din økonomiske formåen. En anden vigtig faktor er forsinkelse af lån. Lån kan forbindes med med forcering af tid. Hvis man kan udskyde feks. ét år med at låne penge og i stedet for spare op i perioden, så får du dels nedbragt din gæld, men også dine renteudgifter.

Er du medlem hos en fagforening, så får du mulighed for at få en del medlemsfordele. Du kan også gennemtænke at udmelde dig. Der er mange at spare på en billig fagforening. Nogle mennesker har forceret fagforeningsvalg i arbejdsgiveren. Men man kan jo altid vælge kun at have en arbejdsløsheds-kasse. Fagforbund kan støtte dig med alm. forsikringer og sundhedsforsikringer – så overvej om det er det værd at melde dig ud, hvis du haroplever for eksempel stress.

Mad er den post i din privat økonomi, der repræsenterer den klart største del. Visse folk kan overleve for et småt beløb, hver md., så er der andre personer, som spenderer store beløb på fx lækker take-away. En ting er når du køber din mad ude i byen på enten grillbar eller drive-in – men den absolut store byrde er den mad du køber og gør klar hjemme. På dette område er der det traditionelle dagligvareindkøb i supermarkederne, som man tager med hjem. Desværre er danskere skydeskive for fristende køb, som har den konsekvens at dosmersedlen bliver for lang. Et trick er, at du indkøber dine dagligvarer på nettet, via de gode online supermarkeder. Her kan du købe de normale madindkøb, men samtidig også de gode nye sortiment af kasser med mad.

Du bør udregne dine forbrug, så du neddrosler på alle dele af din budget. Så kan du ende op med at få et meget højere rådighedsbeløb til de sjove ting i hverdagen. Tak fordi du læste artiklen.