Bankmyggen egon stikker dig

Vil du meget gerne optage et billigere lån, så er der et par væsentlige punkter du skal vide noget om. Indledningsvis, så bør du opdele lån på et par låne-typer. Vil du bede om et nyt lån eller skal du ændre et eksisterende lån.

Uanset om du er bankdirektør, så er det de selv samme faktorer, der har indflydelse på din lånmuligheder. Medmindre du er konge, så er det ren beregning. Dvs. at din bank er græskkatolsk om du er troværdig eller har formået at opspare en stor pose penge eller leve på en sten i 5 år. Der er via lovgivning fastsat nogle spilleregler, som bankerne skal arbejde inden for. De kan derfor ikke egenrådigt vælge at godkende et lån, bare fordi du fremstår som en pålidelig person. Uanset om du vil låne til en VW, Volvo eller sågar monetos til ren fritid, så er der flere mekanismer du kan trække i.

Hvis du gerne vil låne til en ejerbolig, så er din årsindtægt afgørende, hvorimod din eksisterende formue er 2. violin. Hvis du i forvejen bor i ejerlejlighed, så er det din samlede kreditværdighed, som er det du skal fokusere på. Du skal tænke på, at banken skal have stillet sikkerhed. De lovgivninger, som långiveren skal overholde, er lavet for at give dig som låntager sikkerhed for, at du ikke låner mere end du kan afdrage. Hvis du skal låne til forbrug, så kan alle danskere låne op til 250.000 kr. uden at stille sikkerhed. Et køretøj mister ulig en bolig værdi hurtigt, og så er der mere lånrisiko for banken. Du skal med andre ord, smørre myggemiddel på din lånetynde hud, så du ikke får gift i årerne.

Når du er til bankmødet og får et afslag af bankrådgiveren, så må du aldrig opfatte afvisningen, hverken personligt eller definitivt. Andre bankers opfattelse af lovgivningen kan være noget anderledes, hvilket kan være tungen på vægtskålen. Du kan også bede om at vide, hvordan du kan optimere dine lånemuligheder. Skal du f.eks. skaffe en større pose penge, få en øget lån eller skifte til en anden låntype?

Når du har fået bevilget lånet, så skal du blot skrive under. Men også her skal du være super vågen. Læs det med småt, for der kan være vigtige ting, som du bør forhandle. Gå på jagt på internettet, for eksempel mysearch.dk og pol.dk, og læs indhold om hvilke gebyrer og tinglysningsafgifter du kan presse prisen på når du skal forhandle. Banken tager sig nemlig betalt for at give lånet til dig.

Når lånet er tildelt, så skal du have dem på din Opsparingskonto. Der går normalt ikke, så lang tid. Hvis du har lånt til eksempelvis en campingvogn, er det meget vigtigt, at du ikke spenderer pengene på andre ting end, der står i lånedokumentet. Hvis du vil købe noget andet skal du have en godkendelse om dette.