Annoncering og reklame

I en tid, hvor traditionel markedsføring er i opbrud og en ny branchekonsolidering er i sin spæde start, så skal vi holde godt øje.

Fra radio, tv og print til Google og Facebook annoncering.

Pas nu på med at lægge alle dine æg i den sidstnævnte kurv. Det vender jeg tilbage til.

Google sider på nøglen til de købsparate kunder, der søger på billige rejser, negleklippere, find frisør, bedste elkoger osv.

Men facebook sidder på tiden folk forbruger og har uanede data på både forbruger og på annoncørerne via produktfeeds. Hvis de udstiller varerne godt nok så kan de lave et bæst af en salgsmotor, som smadrer konkurrenter som amazon, pricerunner, ebay og andre aggregatorer i markedet. Og så har vi et nyt end-game, hvor de forbrugerdrevne søgninger ikke længere ender i google, men på mere sofistikere søgemotorer, hvor adfærdsdata og strukturerede produktdata udstilles mere brugervenligt og overskueligt end google nogensinde kan gøre. Og så ender google med at være en udvidet wikipedia, hvor den bruges til primært infosøgninger.

Men der er også en mulighed for at en ny spiller driver disruption på markedet. Vi har set det såkaldte græshoppefænomen før. Hvor er Playtime, Nokia og Kodak?

Urørlige markedsledere taber over kort tid terræn og nye konsumtendenser præger morgendagens billede. Hvornår kommer app’en, som bliver oplagte startsted når du skal søge efter et produkt du vil købe?

Artiklen er lavet i samarbejde med Adverter.dk