Hvidvask-gaten

Der er mange forskellige udgifter, der findes i danskernes private finanser. I et udgiftsbudget er der for eksempel telefoni. Men der er en masse områder, hvor man kan spare nogle gysser. Her er en række gode tips, som du kan få til kroner nul.

Den sikreste fremgangsmåde for dig til at blive kapitalstærk på, er igennem en pension. Det sagde en intelligent vismand en gang. For langt de fleste er det nominielt den mest sandsynlige måde at blive holden på. Så vi bør tænke over, at sætte dig ind i denne opsparingsform, med de spændende potentialer, der findes i din pensionsopsparing.

Forsikringsdækninger er det vi erhverver sig i håbet om, aldrig at få brug for dækninger. Du skal gennemtænke dine faktiske behov og ikke bare gøre som alle de andre. Der er nok forsikringer, du egentlig ikke behøver og som du kan undvære. Det er en risiko, du må medtage. Efter du har fravalgt, så drejer det om at barbere dine forsikringer ned til et lavt niveau. Skal din husforsikring kun dække f.eks. 105.000 dkk eller kan du leve med en egenbetaling på 75.000 kr, hvis lejlighed nedbrænder til grunden?

Banker er ligeledes en post, hvor der tit er nemme penge at finde. Afvigelsen mellem de mest eksklusive og de billige banker er enorm. Vi snakker om, op imod 2.800 dkk per md. for en typisk kerne familie plus huslån. Lån til ejerbolig er det største enkelte køb, som mange har i sit liv. Udlån er stor stil det vigtigste du skal være opmærksom på, når du vil udvikle din private finanser. Et er renteudgifter, men også lånekursen er vigtig. Låneomlægning er en ting, som kan optimere din private økonomi. En vigtigere variabel er afventning af lån. Lån kan forbindes med med eksaltering af tid. Hvis du kan undlade for eksempel 13 mdr. med at låne penge og i stedet for spare op i hele perioden, så får du dels nedbragt lånstørrelsen, men også rente udgifterne.

Har du medlemskab hos en faglig forening, så får du mulighed for en del fordelstilbud. Du kan også overveje at udmelde dig. Der er for resten hurtige penge at spare på en billig fagforening. Nogle lønmodtagere har tvunget valg af fagforening gennem arbejdsgiveren. Men man kan selvfølgelig vælge kun at nøjes med en arbejdsløshedskasse. Fagforeninger kan assistere dig med både forsikringer og sundhed – så overvej om det er dumt at spare de penge, hvis du haroplever fx kritisk sygdom.

Maden er den del i din private finanser, som udgør den største andel. Nogle mennesker kan fungere for et beskedent rådighedsbeløb, hver måned, så er der andre, der bruger enorme summer på lækker take-away. En ting er når du køber mad ude på enten hotel eller take out – men den rigtig store byrde er det mad du køber og opvarmer i hjemmet. På dette område findes der det traditionelle køb i supermarkeder, som man bærer hjem. Beklageligvis er mange gidsel for spontane køb, som resulterer i at kvitteringen stiger drastisk. Et tip er, at du køber dine madvarer på nettet, på de nye netsupermarkeder. Her kan man både købe normale dagligvarer, men samtidig også de gode nye tilbud på måltider i kasser.

Du bør altså udregne dine kontoudtog, så du drosler ned indenfor alle dele af din budget. Således kan du ende med at besidde et langt sjovere pengebeløb til de skægge elementer af tilværelsen. Tusind tak fordi du så artiklen.