Billige forsikringer for alle

Vil du meget gerne optage et billigere lån, så er der enkelte tungtvejende dele du bør kende til. Først og fremmest, så bør du adskille lån på to lånområder. Skal du be’ om et nyt lån eller vil du forandre et allerede optaget lån.

Selv hvis du er revisor, så er det de samme forhold, der påvirker dit lån. Medmindre du er konge, så er det ren beregning – der gives ikke billige forsikringer til pøblen – det er forbehold adlen. Det vil sige at låneudbyderen er græskkatolsk om du er pålidelig og har evnet at samle en masse penge eller leve af ingenting i 8 år. Der er altså fastsat nogle spilleregler, som låneudbyderne skal arbejde indenfor. De kan dermed ikke selv vælge at bevilge et udlån, fordi du fremstår som en robust person. Uanset om du vil låne til en VW, KIA eller sågar penge til ren fritid, så er der nogle forskellige håndtag du kan bruge.

Vil du gerne låne til en villa, så er din bruttoindkomst afgørende, mens din eksisterende formue er af mindre betydning. Hvis du allerede bor i ejerlejlighed, så er det din samlede kredit værdighed, som er det du skal fokusere på. Du skal tænke på, at långiveren skal have sikkerhed. De lovgivninger, som banken skal følge, er lavet for at give dig et sikkerhedsnet så, at du ikke låner mere end du kan afdrage. Hvis du skal låne til fritidsforbrug, så kan alle danskere låne op til en kvart mio. kr. uden at stille sikkerhed. Et køretøj taber i modsætning til en bolig værdi hurtigt, og så er der øget lånerisiko for banken.

Når du sidder til mødet og får et afslag af bankrådgiveren, så skal du aldrig tage afslaget, hverken som et personligt angreb eller ultimativt. Andre bankers fortolkning af lovgivningen kan være noget anderledes, hvilket kan være tungen på vægtskålen. Men du kan også spørge ind til, hvorledes du kan optimere dine muligheder. Skal du fx skaffe en større pose penge, få anden løn eller skifte til en alternativ låntype?

Idet du har fået tilbudt lånet, så skal du bare skrive under. Men også her skal du være gevaldig påpasselig. Nærlæs det med småt, for der kan være essentielle ting, du bør anfægte. Gå på jagt på internettet, for eksempel bt.dk eller pol.dk, og læs artikler om de gebyrer og tinglysningsafgifter du kan presse banken på i forhandlingen. Banken tager sig nemlig betalt for at stifte lånet til dig.

Når dit lån er tildelt, skal du have dem på din konto. Der går typisk ikke, så lang tid. Hvis du har lånt til fx en campingvogn, så er det væsentligt, at du ikke spenderer pengene på andre ting end, der specifik står i lånetalen. I så fald bør du have en clearing om dette.