Analyser

Der er en række forskellige udgifter, der findes i dannernes privat økonomi. I dit budget er der for eksempel a-kasse. Og der er en del poster, hvor vi kan spare nogle gryn. Her er en række gode tricks, som du kan tilgå gratis.

Den mest overkommelige måde for dig til at blive styrtende rig på, er kva en privat pension. Det sagde en klog dame . For den jævne dansker er det statistisk den mest sandsynlige metode at blive velhavende på. Så du bør overveje, at sætte sig ind i alderspension, med de værdiskabende muligheder, der ligger i din pensionsopsparing.

Forsikringsdækninger er det vi køber i håbet om, aldrig at få dem aktiveret. Du bør nøje gennemtænke dine kritisk behov og ikke blot gøre som alle andre. Der er nok forsikringer, du ikke behøver eller som du kan undvære. Det er en reel risiko, du må tage. Bagefter du har fravalgt, så drejer det om at flytte dine forsikringsdækninger ned til et minimalt niveau. Skal din påhængsvognforsikring udelukkende dække for eksempel 65.000 kroner eller/og kan du leve med en egen betaling på 46.000 kroner, hvis din bopæl brænder ned til grunden?

Pengeinstitutter er også et område, hvor der tit er nemme penge at hente. Forskellen mellem de mest dyrebare og de billige pengeinstitutter er stor. Vi snakker om, op imod 2.900 kroner om måneden for en typisk dansk familie + huslån. Lån til køb af ejerlejlighed er det største isolerede køb, som mange har i hele sit liv. Udlån er i den grad det vigtigste du bør være fokuseret på, når du vil udvikle din økonomi. En ting er renterne, men også handlekursen er essentiel. Omlægning af lån er noget, som kan optimere din privatøkonomi. Den vigtigste faktor er udskydelse af lån. Lån kan forbindes med med accelleration af tid. Hvis du kan undlade for eksempel 17 mdr. med at låne og i stedet spare op i tidsrummet, så har du nedbragt hovedstolen, men også rente udgifterne.

Er du med hos en faglig forening, så får du mulighed for en stribe medlemsfordele. Du kan også overveje at udmelde dig. Der er for resten mange penge at spare på en lavpris fagforening. Nogle personer har tvunget fagforeningsvalg igennem fagaftale. Men man kan jo vælge kun at have en akasse. Fagforeninger kan assistere dig med alm. forsikringer og sundhed – så gennemtænk om det er klogt at spare pengene, hvis du oplever symtopmer som fx kritisk sygdom.

Fødevarer er det område i din private finanser, som konstituerer den aller største part. Nogle mennesker kan fungere for et lille rådighedsbeløb, hver måned, så er der andrefolk, som køber for meget store summer på feks. fornem fastfood. Et er hvis man køber din mad ude i byen på enten spisested eller take away – men den virkelig store pengesynd er den mad du køber og laver i hjemmet. I dette tilfælde findes der det normale køb i supermarkedet, som man bærer hjem. Beklageligvis er danskere skydeskive for impuls indkøb, som medfører at kassekvitteringen eksploderer. Et godt råd er, at du køber dine dagligvarer på internettet, på de nemme webbaserede supermarkeder. Her kan man handle de normale dagligvarer, men desuden også de spændende fristende udvalg af måltidskasser.

Du bør efterregne dine udgifter, så du nedskærer inden for alle områder af din budget. Således kan du slutte med at have et langt sjovere rådighedsbeløb til de dejlige aspekter i hverdagen. Jeg er glad fordi du så denne artikel.